Азербайджанский хинкал классический без мяса

порция на 3-4 человек тесто: 3 ст -муки 1ч.л-соль 1-яйцо вода сколько возьмет соус: 600гр -мацони,простокваша или гатык 2зубчика-чеснока соль по вкусу сверху: 1большой лук или 2 средних 150-200гр масла тесто замесить крутое,оставить отдохнуть на 30-40 мин.Раскатать очень тонко и нарезать на квадратики .Отварить в подсоленной воде ,после того как всплывут 4-5 мин или как вам больше нравиться по мягкости.Слить воду ,сверху смазать простоквашей и жареным луком . serving for 3-4 people dough: 3 st -flour 1-egg how much water will take sauce: 600g -matzoni, curdled milk or katyk 2 cloves-garlic salt to taste top: 1 large onion or 2 medium 150-200g butter knead the dough cool, leave to rest for 30-40 out very thinly and cut into squares .Boil in salted water, after 4-5 minutes have surfaced, or as you prefer in the water , grease the curdled milk and fried onions on top
Back to Top