Pentru aluat:
1 kg de făină
250ml de lapte
200 ml de zăr
2 ouă
12 gr de drojdie uscată sau 25gr proaspătă
2 linguri de zahăr
50 ml de ulei
o linguriță de sare
Coca din mijloc e din 700 gr de aluat
5 șuvițe a cîte 150 gr, restu aluat îl folosim pentru holubași ( porumbei) flori și frunze.
Pentru aluat alb
1 pahar de 200 gr de apă
o lingură mare de sare
o lingură mare de ulei
Un pic de colorant alimentar de culoarea albă
Faină cît cuprinde
Aluatul treba să fie elastic
Piinea se coace timp de 40 min la temperatura 170 grade, apoi scoatem piinea îi punem suvițile albe, flori și holubașii și după mai punem piinea in cuptor pe 10 min.
Для теста:
1 кг муки
250 мл молока
200 мл сыворотки
12 гр сухих дрожжей или 25гр свежих дрожжей
2 яйца
2 ст. лож сахара
50 мл подсолнечного масла
ложечка соли
Для колобка в центре берём 700 гр теста
5 жгутов по 150 гр, оставшееся тесто используем для цветов, листочков и для голубей .
Для белого теста:
1 стакан 200гр воды
1 ст. лож соли
1 ст. лож подсолнечного масла
Чуть белого пищевого красителя
Муки сколько возьмёт.
Должно получиться эластичное тесто
Хлеб выпекаем при температуре 170 градусов 40 мин после вынимаем , украшаем хлеб и кладём обратно в духовку на 10 минут.