China on a Plate

Pork stomachs, beef intestines, chicken paws with claws, fried larvae. Sounds disgusting, doesn’t it? Well, not for the Chinese. It’s a real delicacy for them. In our film China on a Plate, travelers taste local cuisine. Sometimes they don’t even understand what kind of food is on the plate. For example, a dessert with a surprise: the smell is such that the eyes water. The cake is made with durian. But Chinese food is popular all over the world. For example, less exotic dishes, such as fried rice mixed with meat, seafood or vegetables. This is not just an ingredient of your favorite dishes. For half of the inhabitants of the planet, this cereal is practically the only food. By the way, in 2004, the UN declared September 20 as Rice Day. On this day, we’re posting the film China on a Plate (2019) about the cuisine of the country where the most rice is grown in the world. ========================================================= Китай на тарелке Свиные желудки, говяжьи кишки, куриные лапки с клешнями, жареные личинки. Звучит отвратительно, не так ли? Ну не для китайцев. Для них это настоящий деликатес. В нашем фильме «Китай на тарелке» путешественники пробуют местную кухню. Иногда они даже не понимают, что за еда на тарелке. Например, десерт с сюрпризом: запах такой, что глаза слезятся. Торт сделан из дуриана. Но китайская еда популярна во всем мире. Например, менее экзотические блюда, такие как жареный рис, смешанный с мясом, морепродуктами или овощами. Это не просто ингредиент ваших любимых блюд. Для половины жителей планеты эта крупа является практически единственным продуктом питания. Кстати, в 2004 году ООН объявила 20 сентября Днем риса. В этот день мы публикуем фильм «Китай на тарелке» (2019) о кухне страны, где выращивают больше всего риса в мире.
Back to Top