Armenian Gata. Super easy recipe!!! Армянская Гата. Очень простой рецепт!!!
Hi everybody! Today I will show you how to quickly and easily make the most popular pastry in Armenia, namely the Armenian Gata!
Ingredients:
Dough:
Flour (premium grade) - 3-3.5 measuring cups
Butter - 300 gr.
Sour cream - 300 gr.
Egg yolks - 4 pcs.
A pinch of salt
Baking soda - 1tsp.
Vinegar - 1tbsp
Vanilla - 1 tsp
Filling:
Sugar - 1 measuring cup
Flour - 1 measuring cup
Ghee - 1/2 measuring cup
Vanilla sugar - 2 tsp.
Bake at 390F or 180C until nice golden brown color. Approximately baking time is
30-40 min.
Всем привет! Сегодня покажу, как быстро и легко сделать наиболее популярную выпечку в Армении, а именно Армянскую Гату.
Ингредиенты:
Тесто:
Мука(высшего сорта) - 3-3,5 мерные чашки
Масло сливочное - 300 гр.
Сметана - 300 гр.
Яичные желтки - 4 шт.
Щепотка соли
1 ч.л.- сода пищевая
1 ст.л.- уксус
1 ч.л.- ванилин
Начинка:
Сахар- 1 мерная чашка
Мука- 1 мерная чашка
Топленое масло - 1/2 мерной чашки
2 ч.л.- ванильный сахар
Выпекать при температуре 390 градусов по Фаренгейту или 180 градусов по Це
1 view
71
17
2 months ago 00:00:48 1
Հայկական գաթա,, Армянская гата , Armenian Gats # shorts