Продукти
Брашно – 1,2 кг.
Мая за хляб – 25 гр.
Яйца – 4 бр.
Прясно мляко – 200 мл.
Лимонада 200 мл.
Захар – 300 гр.
Свинска мас – 250 гр.
Ванилия – 20 мл.
Коняк – 50 мл.
Сол – 1 щипка
Кора от 1 лимон
Начин на приготвяне
Активираме маята, като смесим 25 гр. мая с 50 гр. захар, 200 мл. прясно мляко и част от брашното.
Разбиваме добре и оставяме около 30 мин. да шупне.
В друг съд разбиваме яйцата със захарта, лимонадата, свинската мас, ванилия, коняк, настъргана кора на 1 лимон и брашно.
След като маята шупне я добавяме към останалите продукти.
Омесваме меко тесто. Оставяме да почине за 30 мин.
След това доомесваме тестото с останалата свинска мас., докато спре да лепне.
Щом вече не лепне, бием го в плот или маса продължително време, поне 100 пъти.
Посетете и сайта ми:
Добър апетит!
1 view
11
1
1 month ago 00:28:49 1
НУБ И ПРО ПРОВЕРЯЮТ СЕКРЕТНЫЕ БАГИ МАЙНКРАФТ ! НУБИК И ТРОЛЛИНГ ЛОВУШКА В MINECRAFT
2 months ago 00:21:12 1
Авто для ЛЮБОЙ дороги. Сделано в Красноярске!
2 months ago 00:00:53 1
“Здохни п*дар, це наша посадка б*ядь!“ - 3 ОШБр мінусує окупантів на світанку
2 months ago 00:06:14 1
Ржаные лепешки за 15 минут. Настоящий русский хлеб
2 months ago 00:05:33 1
предзнаменованные крэки l good omens rus crack 5
2 months ago 00:00:00 1
Как справиться с тревожностью? Топ-3 нутриента от тревожности🙌
2 months ago 00:05:38 1
Как запечь говядину в духовке, что мясо было мягким.
2 months ago 00:00:00 1
Вреден ли кофе для работы щитовидной железы?🧐
2 months ago 00:17:34 1
Intel Core i7-2600 в 2023 году в самых тяжелых играх! Тянет ли Starfield? Стоит ли апгрейд на 1155?