@ Гуштли пирог
Керакли масаллиқлар
500 гр ун
250 гр маргарин
300 гр сметана
1 ч л сода
Туз
Киймасига
300 гр гушт
100 гр чарви
4-6 картошка
5-6 пиёз
Туз, Зира, мурч Паприка, универсал припра керак булади.
Ишни унни элашдан бошлаймиз, маргаринни киргичдан чикариб унга кушиб урвок холига келтирамиз. Сметанага содани солиб аралаштириб уни хам массамизга кушиб аралаштириб тузни хам солиб юборамиз ва иккига ажратиб устига сочик ёпиб олиб 15 - 20 минутга олиб куямиз.
Бу орада гуштни чарвини пиёзни кубик холида туграб картошкани эса майда сомонча холида туграб таъбга караб туз мурч сладкий паприкани приправани солиб яхшилаб аралаштирамиз.
Дам олган хамирларимизни ёйиб ичига гуштли начинкамизни солиб оламиз. Битта тухумни яталаб хамирни устидан суриб кунжут сепамиз 180 гр 50 - 60 минутда пишириб оламиз. Ёкимли иштаха албатта тайёрлаб якинларизни хурсанд килинг.