Лепешки с несладкой творожной начинкой / Flatbreads with unsweetened cottage cheese filling

The description is below. Здравствуйте. Эти лепешки моя семья очень любит, хотя в начинке нет ни грамма сахара. Даже странно для таких сладкоежек. ) Лепешки из моего детства, из бабушкиных рецептов. А что не сладкие - настоящие горцы не избалованы сладостями в отличие от жителей равнин (шучу, шучу, просто традиционный рецепт). )))) Мука пшеничная - 5 салатных ложек (возьмите больше, с запасом) вода - около 150 мл, возможно придется немного долить соль - по вкусу, как в тесто, так и в начинку подсолнечное масло - 2-3 столовые ложки творог - 1 кг сода - 1/4 чайной ложки сливочное масло - примерно 250 г. Сегодня тесто замешиваю не руками. Сразу всю муку не всыпаю, добавляю по мере надобности. Так же и с водой. Замешиваю, пока консистенция не станет однородной, “гладкой“. Примерно в середине вымешивания добавляю для эластичности немного подсолнечного масла. Готовое однородное тесто выкладываю на коврик и домешиваю в него еще немного муки, пока текстура меня абсолютно не устроит. Отправляю тесто отдохнуть и займусь начинкой. Можно перемять начинку руками, но сегодня пусть за меня поработает мясорубка. Домашний творог я выдержала ночь под гнетом, чтобы стекла сыворотка. Пропущу его через мясорубку с сеточкой с самыми маленькими отверстиями. Добавлю в него сливочное масло комнатной температуры и перемешаю руками (а можно было смешать масло с творогом и в мясорубке). Добавлю немного соли, по вкусу, и чуточку соды. Скатаю из творога шарики и вернусь к тесту. Разделю тесто на куски по количеству творожных шаров. Куски скатываю в шары и укрываю, беру по одному. Руками, без скалки, формирую из них лепешки, кладу в центр творожный шар и собираю края вверх. Защипываю, переворачиваю местом защипа вниз и аккуратно расплющиваю до удобной мне толщины. Можно раскатать скалкой, можно по-старинке, вручную. Жарю на сухой сковороде с обеих сторон до румяной корочки. Смазывать готовые лепешки ничем не нужно. Вот и все. Просто, не так ли? Кстати, похожий, но не идентичный рецепт я публиковала раньше - “ботиши“ : Буду очень благодарна за ваши отзывы и КОНСТРУКТИВНУЮ критику. Поддержите развитие канала, подпишитесь, поставьте лайк. Спасибо. - - - Hello. My family loves these tortillas very much, although there is not a single gram of sugar in the filling. It’s even strange for such a sweet tooth. ) Tortillas from my childhood, from my grandmother’s recipes. And what is not sweet - real mountaineers are not spoiled with sweets, unlike the inhabitants of the plains (just kidding, just kidding, just a traditional recipe).)))) Wheat flour - 5 salad spoons (take more, with a margin) water - about 150 ml, you may have to add a little salt - to taste, both in the dough and in the filling sunflower oil - 2-3 tablespoons cottage cheese - 1 kg soda - 1/4 teaspoon butter - about 250 g. Today I do not knead the dough with my hands. I do not pour all the flour at once, I add it as needed. It’s the same with water. Knead until the consistency becomes homogeneous, “smooth“. About in the middle of kneading, I add a little sunflower oil for elasticity. I spread the finished homogeneous dough on the mat and add a little more flour to it until the texture absolutely suits me. I’m sending the dough to rest and I’ll do the filling. You can mash the filling with your hands, but today let the meat grinder work for me. I withstood the homemade cottage cheese at night under the yoke, so that the serum would glass. I will pass it through a meat grinder with a mesh with the smallest holes. I will add butter at room temperature to it and mix it with my hands (and it was possible to mix the butter with cottage cheese in a meat grinder). I will add a little salt, to taste and a little soda. I’ll roll the balls out of the cottage cheese and return to the dough. I will divide the dough into pieces according to the number of cottage cheese balls. I roll the pieces into balls and cover them, take one at a time. With my hands, without a rolling pin, I form flat cakes from them, put a curd ball in the center and collect the edges up. I pinch, turn over the place of the pinched cornice and gently flatten it to a thickness that is convenient for me. You can roll it out with a rolling pin, you can do it the old-fashioned way, manually. Fry in a dry frying pan on both sides until golden brown. There is no need to smear the finished flatbreads with anything. That’s all. Simple, isn’t it? By the way, I have published a similar, but not identical recipe before - “botishi“: I will be very grateful for your feedback and CONSTRUCTIVE criticism. Support the development of the channel, subscribe, put a like. Thanks.
Back to Top