Far Breton. Французский десерт с черносливом. Очень простой рецепт. Подходит для начинающих.

flour - 150 g sugar - 150 g prunes - 150 g 1 pinch of salt butter - 50 g 4 eggs milk - 450 ml 2 tablespoons of powdered sugar preheat the oven to 200 degrees (392 F) grease the pan with butter (diameter 8’’ or 20 cm) lay out prunes. mix the flour, sugar, salt add 4 eggs, add vanilla extract, mix everything thoroughly and gradually pour in the milk stir everything until smooth melt butter in the microwave pour butter into the dough pour the dough into the pan bake, lowering the temperature to 180 (356 F) bake 45 minutes cool remove from the mold. Pie can be decorated with almonds and powder sugar or as you wish. Bon appetit! 150 гр. чернослива 150 гр. муки 150 гр. сахара 50 гр. сливочного масла 1 ложка ванильного экстракта 1 щепотка соли 4 яйца 480 мл молока 2 ложки сахарной пудры для украшения Разогреть духовку до 200 градусов смазать форму сливочным маслом ( у меня диаметр 20 см) выложить чернослив смешать муку, сахар, соль вбить 4 яйца добавить экстракт ванили тщательно перемешать постепенно влить молоко растопить масло в микроволновке и влить его в тесто перемешать залить тесто в форму поставить выпекать, снизив температуру до 180 градусов остудить, вынуть из формы и украсить по вашему вкусу приятного аппетита!
Back to Top