АБРИКОСОВОЕ ПОВИДЛО#повидло #заготовки #shorts

В сезон абрикосов можно приготовить очень вкусное повидло. Ингредиенты: Абрикосы без косточек-1кг Сахар-600гр Лимонная кислота-1/2ч.л Абрикосы обработала, удалила косточки,засыпала сахаром и оставила на десять минут,чтоб плоды дали немного сока. Пробила с помощью блендера до пюреобразной массы. Ставлю на огонь,довожу до кипения,уменьшаю нагрев до минимума и увариваю 15 минут.Отключаю нагрев. Даю отдохнуть 30 минут. Снова на медленном огне варю 15 минут. Добавляю лимонную кислоту. Повидло готово. Из того количества продуктов,что я указала,у меня получилось 1.1кг домашнего повидла .Оно очень приятное на вкус,не приторное.Идеальное повидло для блинчиков и оладушек .🍑🍑 In the season of apricots, you can make a very tasty jam. Ingredients: Pitted apricots-1kg Sugar-600g Citric acid-1/2 tsp I processed the apricots, removed the pits, covered them with sugar and left for ten minutes so that the fruits would give a little juice. Blended with a blender to a puree. I put it on the fire, bring it to a boil, reduce the heat to a minimum and boil for 15 minutes. I turn off the heat. I let you rest for 30 minutes. Cook again on low heat for 15 minutes. I add citric acid. The jam is ready. From the number of products that I indicated, I got 1.1 kg of homemade jam. It tastes very good, not cloying. Ideal jam for pancakes and pancakes.🍑🍑
Back to Top